20th June 2013

10.09.2013 21:28

English
Today we were sightseeing some beautiful places: the Drahim castle and Kolobrzeg. At the Drahim castle we saw middle-aged clothes and weapon. We found out how people used to live in the past. What they ate, drank and did. We could also practice some sports, e.g. archery. Later we went to Kolobrzeg, where we admired beautiful churches and cathedrals. Then we went to the beach, where we swam in the sea and played volleyball beach. That was a fantastic day.

Czech
Dnes jsme viděli zajímavá místa: Drahimský hrad a Kolobrzeg. V Drahimském hradě jsme viděli středověký oděv a zbraně a viděli jsme, jak lidé žili v minulosti a také co pili, jedli a dělali. Zkoušeli jsme některé sporty, například lukostřelbu. Později jsme jeli do Kolobrzegu, kde jsme obdivovali krásné kostely a katedrály. Po prohlídkách jsme zamířili k pláži, kde jsme plavali v moři a hráli plážový volejbal. Byl to úžasný den.

Polish
Dziś zwiedzaliśmy parę pięknych miejsc: zamek w Drahimie i Kołobrzeg. W zamku zobaczyliśmy średniowieczne ubrania i broń. Dowiedzieliśmy się, jak ludzie żyli w przeszłości: co jedli, pili i robili. Mogliśmy także praktykować różne sporty, między innymi szermierkę. Potem pojechaliśmy do Kołobrzegu, gdzie podziwialiśmy piękne kościoły i katedry. Wtedy poszliśmy na plażę, gdzie pływaliśmy w morzu i graliśmy w siatkówkę plażową. To był fantastyczny dzień.

Slovak
Dnes sme mali prehliadku pekných miest: hrad Drahim a Kolobrzeg. Na hrade Drahim sme videli stredoveké oblečenie a zbrane. Zistili sme ako ľudia žili v minulosti, čo jedli, pili a robili. Mohli sme si vyskúšať nejaké športy, napríklad lukostreľbu. Neskôr sme išli do Kolozbergu, kde sme obdivovali nádherné kostoly a katedrály. Potom sme išli na pláž, kde sme sa kúpali a hrali volejbal. Bol to fantastický deň.